Covoare curate in doar doi pasi

Covoare curate in doar doi pasi

Publicat in 11.03.2017

Fie unul singur, fie mai multe, covoarele isi fac adeseori loc, cel putin intr-o camera din locuinta noastra, si in plus, de multe ori, putem primi chiar aprecieri asupra lor.

Motivele pentru care acestea sunt achizitionate pot fi diverse. Astfel ele pot fi folositoare pentru a oferi locuintei un alt spirit, avand un rol estetic destul de insemnat, dar totodata pot mari si confortul prin rolul termoizolant.

Indiferent de motivele pentru care ati ales sa amenajati locuinta cu unul sau mai multe covoare, este bine de stiut fapul ca acestea pot deveni greu de intretinut, daca nu sunt curatate corespunzator.

Ca orice tesatura, covorul are capacitatea sa absoarba diverse mirosuri neplacute precum fumul de tigara, pe langa praf sau alte bacterii. In plus, micile particule de praf sunt adesea atrase chiar in profunzimea acestuia, lucru de il face in unele cazuri covorul sa fie greu sau chiar imposibil de curatat.

Firele de par sunt si ele retinute pe suprafata acestuia, facandu-l sa arate ineseteic. Mai important decat atat, o curatare necorespunzatoare a covoarelor va afecta sanatatea tuturor membrilor familiei. Pe langa toate cele mentionate anterior, trebuie cunoscut faptul ca diversi alergeni, cat si miroorganisme potential patogene, cum ar fi diverse bacterii sau acarieni pot fi gazduite in structura covoarelor. De aceea covoarele trebuiesc curatate periodic si corespunzator.

Etape principale

Aspirarea covorului

Pentru un rezultat optim, curatarea covoarelor va incepe intotdeauna prin utilizarea aspiratorului. In acest fel o mare cantitate de praf, par si alte particule vor fi indepartate cu usurinta.

Desigur, in unele situatii, atat compozitia cat si structura covorului poate face dificil acest pas. De multe ori, chiar dupa o aspirare indelungata, pe suprafata covorului vor fi prezente inca fire de par. In acest caz este absolut necesara perierea covorului, cu ajutorul unei perii speciale in acest scop.

Spalarea covorului

Dupa ce firele de par au fost eliminate in totalitate, puteti sa aplicati pe suprafata covorului, cu o noua perie, diverse substante comerciale.

In general ele se gasesc sub forma lichida si se recomanda diluarea acestora intr-o anumita cantitate de apa calda, produsul final putand fi aplicat pe covor, avand proprietati calitative prin care patrunde si rezulta curatarea covorului in profunzime.

Este foarte important sa nu incercati sa aplicati o cantitate prea mare de solutie de curatat covoare.

In primul rand, covorul trebuie sa fie curatat fara un exces prea mare de apa, deoarece acest lucru va determina ulterior o uscare grea, indelungata ce nu va face altceva decat sa favorizeze capacitatea de absorbtie a mirosurilor si a bacteriilor din incapere.

In plus, o cantitate prea mare de solutie, ii va oferi acestuia aspectul lipicios, ceea ce va usura pe de alta parte fixarea diverselor particule la suprafata covorului, acest lucru fiind cu totul nedorit.

Covoarele de dimensini reduse pot fi cu usurinta spalate in masina de spalat rufe, ajustand desigur, timpul si temperatura, in functie de compozitia acestuia.

Solutiile speciale de curatat covoare din comert pot fi inlocuite cu variantele ecologice, prin folosirea bicarbonatului de sodiu, care este recunoscut pentru puterea acestuia de a scoate mirosurile neplacute, la care se adauga cateva picaturi de ulei de lavanda.

Nu uitati de faptul ca, oricand puteti apela la specialisti, ce detin echipamente profesionale, cu ajutorul carora dumneavoastra puteti realiza curatarea covoarelor intr-un mod optim si eficient.

Ai un sfat? Trimite-l pe office@weclean.ro si il vom publica pe blogul WeClean.ro