Cum pastrezi curatenia in bucatarie

Cum pastrezi curatenia in bucatarie

Publicat in 04.04.2017

Pentru orice gospodina, bucataria poate reprezenta locul in care aceasta isi petrece cea mai mare parte a timpului. Curatenia bucatariei trebuie sa se face cu multa seriozitate avand in vedere faptul ca este spatiul unde se prepara mancarea, ceea ce inseamna ca avem nevoie de un mediu curat si igienizat.

Nu este o operatiune greu de realizat, tot ce trebuie sa luati in calcul sunt urmatorii pasi.

Cum sa faci curatenie in bucatarie eficient

Scapati de obiectele ce v-ar putea incurca

In cazul in care aveti vase de spalat, ocupati-va  de acestea in primul rand, urmand ca mai apoi sa le puneti in dulapuri pentru a elibera cat mai mult spatiu din bucatarie.

Curatati electrocasnicele

Cand vine vorba de curatarea electrocasnicelor din bucatarie, primul pas va fi intreruperea sursei de curent ale acestora.

Scoateti toate produsele si toata mancarea din frigider si congelator pentru a permite dezghetare acestuia. In timpul in care se realizeaza dezghetarea, curatati restul electrocasicelor ca filtrul de cafea blender sau alti roboti de bucatarie, aragazul, masina de spalat vase, cuptorul cu microunde, prajitorul de paine, sandwich-maker, storcatorul de frute sau orice alt electrocasnic pe care il detineti .

In cazul aragazului, indepartati grilajul si butoanele acestuia pentru a le pune la inmuiat in apa calda si putin detergent de vase. Grasimea se va inmuia si se va indeparta cu usurinta.

Se vor curata suprafetele electrocasnicelor atat pe exterior, pentru indepartarea prafului dar si a murdariei consecutiv atingerii acestora in unele situatii cu mana murdara, cat si in interior. In unele situatii va fi necesara o actiune prelungita a solutiilor de curatare. Lasati solutia sa actioneze 5-10 minute pe suprafata obiectului si ulterior indepartati.

Stergeti chiuveta cu solutii anticalcar si dezinfectante

Este usor de intuit faptul ca, in urma folosirii excesive a chiuvetei pentru spalarea vaselor, alimentelor si a altor obiecte din bucatarie, atat chiuveta cat si bateria acesteia pot prezenta urme de calcar, murdarie inclusiv grasime.  Din aceasta cauza, ar fi recomandat ca la sfarsitul fiecarei zile sa stergeti chiuveta cu solutii speciale pentru a evita formarea calcarului si pentru a indeparta murdaria.

Nu uitati insa de faptul ca nu toate solutiile din comert contin si substante dezinfectante in compozitie, de aceea in aceasta situatia va fi necesar un alt produs cu rol dezinfectant.

Curatati mobilierul

Din cauza vaporilor ce sunt degajati in timpul prepararii diverselor mancaruri adesea veti constata faptul ca dulapurile au o consistenta grasoasa.  Pentru o curatare eficienta a dulapurilor puteti apela la detergentii universali ce se dilueaza intr-o anumita cantitate de apa. Cu solutia rezultata, spalati mobilierul si asteptati timul necesar pentru uscare.

Dupa uscare puteti folosi solutii tip spray, specifice pentru fiecare tip de mobilier in functie de material, pentru a improspata aspectul mobilierului dumneavoastra.

Curatarea faiantei si a gresiei

Este recomandata stergerea faiantei folosind solutii speciale sau detergenti universali pentru indepartarea murdariei. La fel ca si in cazul dulapurilor, adesea veti observa depozit de grasime pe suprafata faiantei, mai ales in apropierea aragazului.

Cand intreaga bucatarie este curatata si uscata, stergeti gresia cu mare grija, insistand in colturile greu accesibile.

Ai un sfat? Trimite-l pe office@weclean.ro si il vom publica pe blogul WeClean.ro