Cum sa speli geamurile in doi pasi

Cum sa speli geamurile in doi pasi

Publicat in 06.03.2017

In multe cazuri, curatarea geamurilor poate fi o misiune cu un grad ridicat de dificultate. Necesita un timp indelungat, rabdare, putina dexteritate. Nu de putine ori, dupa ce intreaga procedura s-a incheiat, rezultatul final poate fi unul nesatisfacator.

Pentru a evita acest lucru si pentru a obtine rezultatele dorite, trebuie sa tineti cont de anumite reguli care va vor face munca mult mai usoara.

Curatarea geamurilor se poate face fie incepand cu interiorul si continuand cu exteriorul cat si invers, probail cel mai utilizat mod fiind de la interior la exterior.  

Pasul 1 - Curatarea Ramelor

Primul pas in curatarea geamurilor este reprezentat de spalarea ramelor acestora. In general, praful tinde sa se depuna pe ramele geamurilor, in special in colturile ce fac legatura dintre rama si geamul propriu-zis.

Este recomadat sa folositi o carpa de bumbac umeda, ce va indeparta in cea mai mare parte praful depus. Dupa aceasta operatiune, puteti folosi substante speciale, in functie de materialul din care este realizata rama.

Aveti grija insa ca atunci cand aplicati diverse substante de curatare a ramelor, acestea sa nu ajunga si pe geam, ele putand cauza ulterior matitate sau alte efecte neplacute sticlei. 

Pasul 2 - Curatarea Geamului

Spalarea geamului propriu-zis ar trebui sa inceapa, ca si in cazul ramelor, prin inlaturarea prafului cu ajutorul unei lavete, unui burete sau chiar cu ajutorul unei carpe de bumbac, ce au fost in prealabil umezita cu apa.

Pulverizati solutia pentru geamuri, apoi stergeti geamul prin miscari verticale. Este important ca materialul din care este realizata carpa pe care o folositi sa fie unul moale, asigurandu-va ca geamul nu se va zgaria pe parcursul procedurii.

Mai ales materialul nu trebuie sa lase scame sau alte impuritati in urma. Daca simtiti nevoia, puteti utiliza o carpa uscata de bumbac la sfasitul procedurii pentru a va asigura ca posibilele scame sunt indepartate. 

Aceeasi pasi urmeaza sa fie realizati si pentru exteriorul geamului, incepand cu spalarea ramelor iar in final cu a sticlei. De aceasta data dupa ce ati pulverizat solutia pentru geam, stergeti geamul folosind miscari orizontale. Va recomandam miscarile orizontale in spalarea geamului pe exterior pentru ca posibilele urme sa fie mai usor de detectat. Veti sti ca o urma verticala este de pe interiorul geamului, in timp ce o urma orizontala este de pe exterior, ceea ce va va usura efortul depus pentru a finisa rezultatul. 

Un alt lucru de care trebui sa tineti cont atunci cand va hotarati sa curatati geamurile este soarele. Desi s-ar putea considera ca un soare puternic v-ar ajuta pentru a observa cu o mai mare precizie diversele urme sau reflexii, soarele nu este tocmai prietenul dumneavoastra in unele cazuri. 

Daca geamul nu este sters corespunzator si prezinta zone umede, un soare puternic va face ca uscarea sa se realizeze foarte repede, ceea ce va determina uscarea cu urme. In aceasta situatie, stergerea cu o carpa de bumbac nu va rezolva problema, astfel incat singura solutie ramane o noua pulverizare de solutie urmata de o stergere cu o mai mare precizie. 

Solutiile pentru curatarea geamurilor pot fi inlocuite cu diverse produse ce se gasesc in orice casa, amintind aici otetul, bicarbonatul de sodiu, sau zeama de lamaie.

Ai un sfat? Trimite-l pe office@weclean.ro si il vom publica pe blogul WeClean.ro