Curatarea corecta a televizorului in patru pasi

Curatarea corecta a televizorului in patru pasi

Publicat in 15.03.2017

Aparent un lucru banal, curatarea televizorului poate fi o adevarata incercare in unele cazuri. Acest fapt se datoreaza in principal evolutiei din sfera digitala, astfel incat daca vechile televizoare erau curatate cu usurinta, noile ecrane ingreuneaza aceasta operatiune.

Un lucru aparent neobeservat de cele mai multe ori il reprezinta faptul ca materialele din care este facut televizorul nu le regasesti prea des in alte zone din casa.

Pentru a va putea bucura pe deplin de televizorul dumneavoastra un timp cat mai indelungat, trebuie sa tineti cont de anumite aspecte atunci cand vine vorba de curatarea televizorului.

Praful este un inamic bine cunoscut alt tuturor dispozitivelor digitale. O curatenie periodica va asigura o durata indelungata de viata.

Ecranele LCD, LED sau PLASMA ofera calitate superioara in ceea ce priveste claritatea imaginilor, dar in acelasi timp pot fi sensibile la diversi factori.

Curatarea televizorului trebuie sa urmareasca cativa pasi de baza

Deconectarea alimentarii

Ca orice alt obiect electrocasnic ce functioneaza pe baza unei surse de curent, primul pas in curatarea televizorului este deconectarea lui de la sursa. Este importanta deconectarea acestuia de la sursa de alimentare pentru a preveni scurtcircuitul.

Curatarea ecranului

Curatarea ecranului televizorului trebuie sa se faca cu ajutorul unei carpe dintr-un material moale, astfel incat sa se evite pe cat posibil zgarierea acestuia.

Servetelele umede pot capta diverse particule, care prin aglomerarea lor pe suprafata umeda a servetelului, pot duce la fine zgrieturi in urma miscarilor de stergere a ecranului. Astfel ele nu sunt recomandate.

In unele cazuri, stergerea ecranului cu o carpa moale de bumbac sau cu o carpa din microfibre, speciala in acest scop, poate fi absolut indeajuns pentru curatare. Daca totusi dupa acest pas sunt inca vizibile pete, amprente sau diverse urme pe suprafata ecranului, puteti apela la substantele speciale pentru curatarea ecranelor, ce se gasesc in general in majoritatea supermarketurilor. Acestea au de obieci o concentratie mare de alcool. Aveti grija totusi sa nu exagerati cu canitatea utilizata astfel incat sa nu apara pete sau decolorari ale suprafetelor.

Inainte de a utiliza orice substanta pe ecranul televizorului, este recomandat sa cititi instructiunile de utilizare ale acestuia, deoarece in multe cazuri producatorul poate mentiona anumite restrictii in ceea ce priveste intretinerea obiectului. De altfel, anumiti producatori recomanda in manualul de instructiuni si variante de curatare specifice si sigure aparatului, cum ar fi diluarea unei mici cantitati de sapun intr-o anumita cantitate de apa.

Daca aparatul nu este supus unor restrictii in ceea ce priveste folosirea solutiilor speciale de curatare a ecranelor existente in comert, le puteti utiliza cu bune rezultate. Folositi o carpa moale de bumbac pe care pulverizati solutie, urmand apoi sa stergeti ecranul televizorului prin miscari circulare, astfel incat sa evitati formarea urmelor.

Nu pulverizati niciodata solutia direct pe suprafata ecranului, deoarece riscati patrunderea solutiei in interiorul marginilor, ceea ce poate determina aparitia unui scurtcircuit dupa deschiderea acestuia, in urma reconectarii aparatului la sursa de curent.

Stergerea cadrului

Urmatorul pas in curatarea televizorului este reprezentat de stergerea marginilor cu o carpa moale umeda. Obtinerea unui efect antistatic se poate realiza prin utilizarea solutiilor speciale in acest scop. Stergeti cu grija marginile, astfel incat sa evitati atingerea ecranului.

Stergerea carcasei

Adesea carcasa de pe spatele televizorului este cea pe care se depune cea mai mare cantitate de praf. Nu uitati sa curatati si aceasta portiune, cu aceeasi solutie pe care ati folosit-o si in cazul marginilor televizorului. Micile orificii de aerisire pot fi curatate cu ajutorul aspiratorului, setat la puterea cea mai mica a acestuia. 

Nu uitati nici de cablul de alimentare al televizorului, care trebuie de asemenea sters fie cu o carpa uscata, sau cu o carpa umeda.

Ai un sfat? Trimite-l pe office@weclean.ro si il vom publica pe blogul WeClean.ro