Curatarea plaselor de insecte

Curatarea plaselor de insecte

Publicat in 25.03.2017

Plasele de insecte sunt indispensabile datorita protectiei pe care acestea o ofera oricarei locuinte. Desi motivul principal pentru care sunt amplasate este acela de a impiedica patrunderea in interiorul camerei a diferitelor insecte, plasele de tantari au un rol major in ceea ce priveste reducerea posibilitatilor de patrundere in incapere a diferitilor alergeni precum particule de praf, polen sau alte impuritati.

Pentru ca estetica acestora sa fie mentinuta, curatarea plaselor trebuie sa se faca periodic, de obicei simultan cu stergerea geamurilor. Pe langa estetica, este bine de stiut faptul ca totalitatea impuritatilor de pe suprafata plaselor pot reprezenta factori de risc pentru sanatatea dumneavoastra si nu in ultimul rand, gradul de aerisire al incaperii va fi cu mult redus, dat fiind faptul ca ochiurile plasei sunt obturate.

Cum cureti plasele

Demontarea plaselor

Pentru o curatare corespunzatoare a plaselor de insecte, in cele mai multe cazuri, ele trebuie sa fie demontate. Aceasta se face cu grija, astfel incat sa evitati miscarile ce pot afecta integritatea plaselor si .

In functie de model, plasele pot fi fixate pe balamale, prin intermediul unor magneti, tip rulou sau plisse. Ultimele doua modele nu necesita demontare, ci se pot curata cu un minim efort direct la locul unde sunt puse.

Stergerea si igienizarea plaselor

In cazul celor demontate, plasa se poate sterge cu ajutorul unui burete folosind apa calda, incepand cu rama acesteia, insistand la limita dintre rama si sita, locul unde se depun cantitati mari de impuritati, ce sunt adesea greu de inlaturat in totalitate.

Dupa ce v-ati asigurat ca praful a fost inlaturat in mare masura, puteti folosi un burete curat cu ajutorul caruia veti spala plasa cu apa calduta in care ati diluat in prealabil o cantitate mica de sapun sau detergent, incepand si de data aceasta tot cu rama plasei si continuand cu sita acesteia. Acest pas va fi urmat de clatirea plasei de insecte cu ajutorul unei lavete umede.

Intreaga operatiune poate fi simplificata daca optati pentru curatarea plasei de insecte in cada, folosind dusul pentru indepartarea prafului si ulterior pentru clatire.

In cazul in care nu demontati plasa cu fixare in balamale, aveti o deosebita atentie atunci cand realizati stergerea acesteia. Nu exercitati o presiune prea mare asupra ramei si nu va sprjiniti pe aceasta.

In cazul curatarii plaselor de insecte tip rulou sau plisee, asigurati-va ca acestea sunt bine intinse inainte de inceperea stergerii lor.

Curatarea plaselor tip rulou sau plisee se efectueaza  relativ usor, prin simpla stergere a sitei cu ajutorul unui burete umezit in apa calda. Daca dumneavoastra considerati necesar, puteti adauga in vasul cu apa cateva picaturi de sapun lichid. Tineti cont insa de faptul ca, in cazul acestor modele, limpezirea completa este mai greu de realizat.

Pe langa curatarea sitei, in cazul plasei tip rulou, nu uitati de stergerea casetei in care se strange sita, stergere ce se poate realiza fie cu apa calda si sapun, fie cu solutii din comert in fuctie de materialul din care este confectionata aceasta.

Ai un sfat? Trimite-l pe office@weclean.ro si il vom publica pe blogul WeClean.ro