Greseli pe care le facem in timpul curateniei

Greseli pe care le facem in timpul curateniei

Publicat in 04.04.2017

Uneori, chiar fara sa ne dam seama, in timpul curateniei executand lucrurile total mecanic putem face anumite greseli ce nu vor determina altceva decat o ingreunare a muncii depuse. Din aceasta cauza este bine de stiut care sunt cele mai des intalnite greseli in timpul curateniei.

Greseli clasice in procesul de curatenie

Nu luati in calcul timpul necesar pentru realizarea unei curatenii riguroase

In functie de totalitatea spatiului din locuinta dumneavoastra, curatenia poate dura de la o ora pana la trei sau chiar patru ore. Asigurati-va de faptul ca ati luat in calcul un interval de timp optim pentru a putea realiza o curatenie ca la carte, fara sa omiteti nici un colt al locuintei.

Astfel nu vei mai realiza dupa epuizarea zilei ca nu ai apucat sa faci nici macar jumatate din munca necesara. Stabileste-ti pentru fiecare camera o perioada maxima de timp pe care o vei petrece acolo, astfel incat sa nu ramana treburi neterminate.

Uitati de obiectele ce atrag si mentin praful in structura acestora

Cand va ganditi la prafului din camera, adesea simpla folosire a aspiratorului, urmata de folosirea unui mop pentru pardoseala si stergerea mobilierului sunt cele mai uzuale activitati pentru indepartarea acestuia. Indicat este sa incercati indepartarea prafului si din textilele pe care le aveti in camera. Astfel, nu uitati de pernele, cuverturile, pilotele, perdele si draperii ce pot fi adevate surse de alergeni.

Pentru obiecte de mobilier textile precum canapele, saltele de pat, fotolii, etc, este recomandat sa apelati la servicii specializate.

Confundati solutiile de curatat cu solutiile dezinfectante

Este adevarat ca unele produse din comert contin, pe langa substantele pentru indepartarea diversilor agenti precum murdaria, calcarul, rugina ori mucegaiul si substante dezinfectante, dar nu toate produsele din comert le contin pe amandoua. Astfel, asigurati-va ca produsul dumneavoastra pe care il folositi contine si dezinfectant in compozitie. In cazul in care acesta nu contine dezinfectant, veti fi nevoit sa folositi si un alt produs ce realizeaza dezinfectarea.

Nu acordati suficient timp procesului de uscare

Fie ca vorbim de stergerea geamurilor, marmurei, gresiei, parchetului sau bateriilor de chiuveta ori alte obiecte din inox trebuie sa luati in considerare o uscare completa a acestora inainte de reutilizarea lor. Altfel stergea lor sub orice forma, nu va face nimic altceva decat sa inrautateasa aspectul de dinaintea curatarii lor. Urmele produse consecutiv unei uscari incomplete sunt total inestetice si duc la necesitatea de a efectua din nou stergerea lor.

Utilizarea apei in exces pentru pardoselile din lemn, in special pentru parchet, vor deteriora aspectul si durabilitatea lor. Si aici va recomandam sa apelati la ajutor specializat pentru pardoseli.

Nu acordati suficienta importanta locurilor ce pot constitui surse majore de germeni

Majoritatea persoanelor considera ca cel mai incarcat loc de germeni este colacul si vasul de toaleta, lucru ce este foarte adevarat.

Sunt insa multe alte locuri in care concentratia de germeni poate fi aproximativ egala, dar putine persoane acorda importanta necesara acestui fapt. Toate obiectele pe care le atingem devin automat suprafete pe care se dezvolta germeni. Astfel o curatare si dezinfectare corespunzatoarea necesita toate intrerupatoarele din locuinta dumneavoastra, manerele usilor si dulapurilor, manerul frigiderului, butoanele aragazului si nu in ultimul rand telecomenzile de la diverse aparate si sisteme pe care le detineti.

Nu schimbati destul de des textilele folosite in curatenie

Pentru o curatenie corespunzatoare este indicat sa folositi bureti sau lavete noi. In timpul procesului de curatenie pe suprafata acestora se pot aduna bacterii ce nu ar fi recomandat sa fie redistribuite la urmatoarea curatenie. Din acest considerent este indicata schimbarea periodica a acestor obiecte.

Ai un sfat? Trimite-l pe office@weclean.ro si il vom publica pe blogul WeClean.ro