Sase sfaturi practice pentru curatenia generala

Sase sfaturi practice pentru curatenia generala

Publicat in 19.03.2017

Curatenia generala poate parea pentru multe persoane o adevarata pedeapsa, prin faptul ca trebuie sa renunte la cateva ore de relaxare sau trebuie sa amane diversele activitati pentru a se ocupa de ordinea si igiena locuintei.

Cu siguranta unul dintre inconveniente este timpul pe care aceasta operatiune il necesita pentru a fi finalizata.

Ca orice lucru ce este abordat cu un plan bine pus la punct, curatenia generala poate deveni relativ placuta si nu trebuie sa dureze foarte mult. Tot ce trebuie sa faceti este sa tineti cont de cateva sfaturi, ce au drept scop reducerea eforturilor depuse de dumneavoastra.

Sfaturi practice

1. Imbinati utilul cu placutul

Atunci cand va doriti sa curatati intreaga locuinta intr-un mod productiv, puteti lua in considerare, inainte de a va incepe activitatile, sa va creati un mediu ambiental placut. Acest lucru poate insemna o muzica in surdina placuta sau puteti porni televizorul pe postul dumneavoastra preferat. Curatenia generala va deveni mult mai placuta, iar timpul alocat acesteia va parea mult mai scurt.

2. Prima oprire - baia

Atunci cand vine vorba de curatenia apartamentului, un lucru recomandat este acela ca prima incapere in care se face curatenie sa fie baia. Acest considerent poate fi datorat faptului ca baia are o suprafata destul de redusa in comparatie cu restul camerelor. Se va incepe stergerea si dezinfectarea obiectelor din baie, asigurand o atentie sporita chiuvetei, wc-ului, cabinei de dus sau cazii, terminand apoi cu restul obiectelor reprezentate de dulapuri, oglinda si etajere dupa caz.

Un alt motiv pentru care se recomanda ca baia sa fie prima incapere curatata este acela ca, in anumite situatii, substantele folosite cu rol antibacterian sau pentru indepartarea  calcarului de pe suprafete, pot necesita o anumita perioada de actiune. Astfel se pot curata obiectele din baie obisnuit, iar pentru cele asupra carora este necesara o actiune prelungita, se va lasa substanta sa isi faca efectul, timp in care dumneavoastra puteti continua curatenia generala in alta camera.

De asemenea, toaleta este un loc care trebuie pastrat in permanenta curat si dezinfectat.

3. Perdeaua si covorul - regina si regele camerei

Stergerea prafului de pe mobilier si folosirea aspiratorului nu sunt tocmai activitati ce pot reprezenta pe deplin curatenia generala.

Nu uitati faptul ca particule de praf si alte microorganisme se fixeaza de absolut orice obiect din camera. Din aceasta cauza este recomandat ca perdeaua sau perdelele, in functie de situatie, sa fie indepartate si spalate la masina de spalat rufe.

De altfel si covorul necesita o reimprospatare din cand in cand, ceea ce inseamna ca si acesta trebuie curatat cu solutii speciale ce pot indeparta praful din profunzime.

4. Aerisiti locuinta

Este important ca pe parcursul curateniei sa profitati de moment si sa ajutati locuinta sa se improspateze cu aer curat. Lasati geamurile deschise in casa, si eventual faceti putin curent pentru a facilita ventilatia.

5. Colturile camerelor- niciodata nu trebuie uitate

Sunt locul preferat al panzelor de paiajen. Pe langa aceasta, in colturile camerelor se pot aduna cele mai mari cantitati de praf, trecand adesea neobservate, din cauza faptului ca pot fi greu accesibile pentru dumneavoastra.  Este important de stiut faptul ca peretii sunt si ei un suport pe care se poate depune praful.

Colturile de asemenea, prin structura lor creeaza un mediu facil pentru dezvoltarea microbilor. Este un loc greu accesibil deseori ignorat. V-ati gandit de ce in spitale nu exista colturi? EI bine, acesta este motivul.

6. Praful patrunde si se depune in locuri cu totul neasteptate

Cand vorbim de curatenie generala trebuie sa stiti ca este esential sa scoateti hainele din sifonier pentru a putea sterge praful din interiorul acestuia. Desi este inchis ermetic, praful se formeaza chiar si printre hainele dumneavoastra. Sertarele si dulapurile trebuie de asemenea eliberate pentru a putea fi sterse, ca ma apoi continutul sa fie repus intr-un mediu curat.

De asemenea, periodic va recomandam spalarea si calcarea tuturor hainelor in garderoba dumneavoastra.

Ai un sfat? Trimite-l pe office@weclean.ro si il vom publica pe blogul WeClean.ro