Intretinere spatii verzi

Plictisit sa explici mai multor firme acelasi lucru? Cererea ta este trimisa automat mai multor firme de curatenie.
Completeaza formularul si profita de cele mai bune servicii si preturi pentru curatenie!

Cand doresti sa fie efectuata curatenia:
RON

Intretinerea Spatiilor Verzi

Intretinerea spatiului verde este un serviciu indispensabil detinatorilor de gazon, gradini sau curti proprii.

Pentru multi spatiul verde reprezinta locul unde se relaxeaza dupa o zi grea de munca, locul unde isi regasesc linistea, locul care te incarca cu energie pozitiva. Insa intretinerea unui asemenea spatiu implica foarte mult timp, munca si rabdare, mai ales ca acest proces se face regulat.

WeClean.ro vine in intampinarea dumneavoastra cu un amblu portofoliu de firme care presteaza servicii de intretinere spatii verzi.

Servicii standard

 • tundere gazon;
 • scarificare si aerisire gazon (efectuate cu utilaje profesionale);
 • toaletare si conducere crestere plante si copaci;
 • pregatire gradina pentru sezonul cald si cel rece;
 • fertilizari plante si gazon;
 • intretinere si reparatii sisteme de irigatie, inclusive pregatirea instalatiei pentru iarna (golire sistem de apa);
 • igienizarea aleilor, spatiilor dalate sau betonate, a deck-urilor, etc;
 • combaterea daunatorilor (rozatoare, taratoare, insecte).

Intretinere gazon

Intretinerea gazonului este un proces care se efectueaza constant, pentru a ramane sanatos si pentru a evita deteriorarea. Acesta trebuie tuns, udat si tratat impotriva daunatorilor pentru mentinerea calitatii si puritatii. Exista doua tipuri de gazon: gazon pentru zone insorite si gazon pentru umbra. In functie de aceste criterii, se vor alege procedeele de intretinere potrivite pentru atingerea rezultatelor dorite.

Intretinerea gazonului implica:

 • scarificare gazon
 • aerare gazon
 • tundere gazon
 • aplicare ingrasaminte
 • curatare buruieni
 • aplicare tratamente specific
 • reparare zone afectate ale gazonului

Intretinere plante de exterior

Plantele de exterior necesita si ele o deosebita atentie. Acestea trebuie udate periodic, tunse, dirijate si tratate de eventualii daunatori, boli ale frunzelor, tulpinelor sau crengilor.

Intretinerea plantelor de exterior implica:

 • plivire buruieni
 • dirijarea si stimularea cresterii plantelor agatatoare
 • taieri specifice in functie de planta ( arbusti, pomi, trandafiri, plante agatatoare s.a.
 • tunderea gardurilor vii
 • tratamente de combatere a daunatorilor si bolilor
 • fertilizare radiculara si foliara

Pentru o viata sanatoasa avem nevoie de cat mai mult spatiu verde. Avand in vedere societatea in care traim aceasta nevoie devine pe zi ce trece din ce in ce mai acuta. Din acest motiv din ce in ce mai multi oameni opteaza pentru locuinte ce sunt imprejmuite de spatii verzi. Pentru ca acestea trebuie intretinute pentru a putea rezista iata cateva dintre cele mai importante sfaturi cu privire la modul in care trebuie intretinute aceste spatii verzi.

Irigarea

Udarea spatiilor verzi

Nu doar noi avem nevoie de apa pentru a putea trai ci si spatiile verzi au aceasta nevoie. Chiar daca acestea isi iau necesarul de apa din ploi, nu de fiecare data natura se achita cu brio de acest lucru. In acele momente dar si atunci cand necesarul de apa din sol este redus chiar daca a plouat, spatiile verzi trebuie udate. Primavara si toamna acestea trebuie udate o data la 2 zile iar in timpul verii zilnic ori chiar si de doua ori pe zi atunci cand este cazul.

Pentru ca udarea spatiilor verzi poate cauza si probleme, aceasta operatiune pe timpul verii trebuie executata cat mai dimineata ori noaptea. De ce? Deoarece atunci diferenta dintre temperatura solului si ce-a a apei este ce-a mai mica neexistand riscul ca spatiile verzi sa fie oparite. Tot pentru a nu distruge spatiile verzi prin procesul de udare, acestea nu trebuie udate atat de mult incat apa pur si simplu sa balteasca.

Astfel irigarea reprezinta unul dintre cele mai importante activitati din procesul de intretinere spatii verzi.

Aerarea

Aerarea spatiilor verzi reprezinta o alta operatiune ce trebuie realizata pentru intretinerea spatiilor verzi. Aceasta operatiune se executa de obicei primavara insa sunt si situatii in care aceasta se efectueaza de doua ori pe an: primavara si toamna. Cei care nu sunt familiarizati cu aceasta operatiune de intretinere a spatiului verde nu trebuie sa intre in panica pentru ca nu este o operatiune complicata, ba dimpotriva. Prin aerarea spatiului verde sunt inlaturate resturile vegetale, buruienile precum si alte lucruri ce pot impiedica buna dezvoltare a spatiului verde. Aceasta operatiune poate fi executata atat de catre tine sau poti apela la un specialist in acest sens. De retinut faptul ca daca vrei sa faci tu aceasta operatiune va trebui sa achizitionezi un aparat proiectat special pentru aerarea spatiului verde.

Tunderea

Intretinere spatii verzi

Tunderea spatiului verde este o operatiune ce nu trebuie neglijata in cazul in care vrei sa te bucuri de un spatiu verde cat mai sanatos si frumos din punct de vedere estetic. Aceasta operatiune incepe in luna aprilie si trebuie executata o data pe saptamana pana in luna octombrie.

Concluzii

Dupa cum poti observa din cadrul acestui articol intretinerea unui spatiu verde nu este deloc complicata insa este vitala pentru a ne putea bucura de o viata cat mai sanatoasa.

Publica in cativa pasi simpli o cerere pentru servicii de intretinere spatii verzi prin intermediul platformei noastre, si vei beneificia de cele mai bune oferte si servicii profesionale.